Красива шкіра, зниження ваги і не тільки: 4 причини є квашену капусту взимку

Для початку визначимося, з якої причини квашена капуста корисніше свіжою. Справа в тому, що при квашенні капусти відбувається її ферментація з виділенням молочної кислоти, яка має ряд корисних властивостей, про які ми розповімо нижче.

Квашена капуста корисніше свіжої, так як завдяки ферментації овоч зберігає свої вітаміни в кислому середовищі, в той час як проста капуста поступово псується лежачи. Справа в тому, що в кислоті не руйнується вітамін с, а при додаванні в цю закуску моркви, як часто буває, ми отримуємо ще і каротин в більш стійкої формі — попередник вітаміну A.
Чим корисна квашена капуста саме в зимовий період?
Взагалі білоголова капуста корисна в будь-який час року (якщо немає протипоказань), але взимку, в період нестачі свіжих тепличних овочів і фруктів це хороша альтернатива.

Поліпшення стану шкіри. Взимку багато людей відзначають лущення шкірних покривів. Як раз-таки через брак вітамінів A і C шкіра стає чутливою. А квашена капуста допомагає цей недолік вітамінів заповнити.

Поліпшення травлення. Клітковина, якої в капусті в надлишку, нікуди не дівається при засолюванні. У поєднанні з молочною кислотою продукт очищає кишечник і змушує працювати його активніше, в результаті чоло поліпшуються обмінні процеси — і все це опосередковано впливає на стан шкіри.

Існує кілька рецептів приготування квашеної капусти, наприклад, з журавлиною — суперкорисної ягодою

Покращує самопочуття і зміцнює імунітет. Заряд вітамінів так важливий у сезон, коли їх не вистачає. Молочна кислота, як пребіотик, в поєднанні з вітамінами, підвищує опірність організму інфекціям. Ведуться суперечки щодо того, чи допомагає вітамін C зміцнювати імунітет, чи ні. Але знайте, у квашеній капусті його багато — не зашкодить взимку, це точно.

Молочна кислота, що міститься в капусті такого виду приготування, діє як ефективний пребіотик, допомагаючи нарощувати корисну мікрофлору кишечника. Як відомо, сприятливе середовище кишечника безпосередньо впливає не тільки на травлення, але і на самопочуття людини в цілому. Доведено, що різноманітний мікробіом кишечника позитивно впливає на обмін речовин і настрій.

Допомагає контролювати вагу. Хороша властивість капусти, адже вона низькокалорійна, але добре насичує. Їй можна частково заміщати гарнір на вечерю, що збереже розмір порції, але значно скоротить калорії. А саме взимку схуднути так важко з-за звірячого апетиту.

Крім того, знову-таки, пребіотичну дію допомагає боротися з неконтрольованими нападами голоду та прискорює обмін речовин. За останніми спостереженнями вчених, корисні штами мікробіома кишечника сприяють кращій утилізації глюкози і перешкоджають засвоєнню зайвих калорій, а значить, не дадуть утворюватися зайвому жиру.

Пам’ятайте, що всі соління — продукт небезпечний для гіпертоніків, осіб, які страждають захворюваннями шлунка та шлунково-кишкового тракту. Перед тим, як налягати на такий продукт, як квашена капуста, солоні огірки чи помідори, порадьтеся з лікарем.