
Мій чоловік народився в сім’ї потомствених рибалок і підкорив мене смачною смаженою рибою, яку готував сам ще коли ми тільки почали зустрічатися. Ці секрети він розповів мені, тільки ми одружилися і тепер я сама смажу рибу тільки так.
Смажити рибу треба в суміші вершкового і рослинного масла
Готувати смажену рибу найкраще в суміші рослинного і вершкового масла, додавши трохи солі. Пропорції масел підберіть за смаком. Це приходить з досвідом і вправністю і залежить від смаку. Чим більше вершкового масла, тим ніжніший смак риби в підсумку.
Як розморозити рибу
Мороженій рибі потрібно дати розтанути в холодній воді. Щоб зменшити втрати мінералів, додайте у воду сіль (1-1,5 чайних ложки на 1 літр води). Велику рибу — соми та осетри — краще розморожувати на повітрі при кімнатній температурі.
Як правильно почистити рибу
Луску з риби треба зіскоблювати ножем, поклавши рибу у воду, щоб луска не розліталася. При очищенні потрібно обережно виймати жовчний міхур: якщо він лопне, то залишиться неприємна гіркота. Якщо це все-таки сталося, рибу необхідно промити, а місце, на яке потрапила жовч, натерти сіллю. Оброблену рибу можна збризнути слабким розчином оцту або лимонного соку: м’якоть стане білою і щільною.
Коли знімати з риби шкіру при засмажки
Знімати шкіру з жирної риби перед обсмажуванням не слід взагалі. Багато видів риби смачніші, якщо вони приготовані прямо в шкірі.
Вибирайте правильну сковороду
Для засмажки риби гарні сковороди з товстим дном, вони прогріваються рівномірніше. Сковороду добре розігріти, налити олію і тільки тоді, коли воно почне кипіти, класти рибу й смажити її.
Якщо вам знадобилися і сподобалися мої секрети, як правильно смажити рибу, поділіться ними в соцмережах!