
Близько півроку тому інтернет підірвала новина, що в кокосовому маслі містяться насичені жири, які можуть підняти рівень «поганого» холестерину, тому воно дуже шкідливо для здоров’я.
Але поспішаю вас засмутити, такі жири є не тільки в кокосовому маслі, вони є ще і у вершковому маслі, яйцях і м’ясних продуктах. Звідси бляшки, серцево-судинні захворювання і високий рівень поганого холестерину.
Але, не можна сказати, що ці продукти шкідливо їсти всім! Зовсім ні! Якщо людина веган, вегетаріанець і дотримується рослинного живлення, то кокосове масло буде в самий раз, оскільки в продуктах рослинного походження немає холестерину, однак, цей поганий холестерин теж повинен бути в нашому організмі, оскільки він бере участь у виробленні гормонів. Але щоб точно переконатися у своїй безпеці, для початку я б порадила здати аналізи і звернутися до лікаря.
Якщо людина знаходиться на традиційному харчуванні і у нього є схильність до серцево-судинних захворювань і його ліпідограма далека від ідеалу, то звичайно ж тут варто обмежити або навіть виключити на час не тільки кокосове масло, але також і вершкове масло, яйця і жирне червоне м’ясо.
Кому можна і навіть потрібно їсти кокосове, вершкове масло, яйця? Якщо у людини спостерігається:
сухість шкіри
є порушення в гормональному фоні
низьке лібідо
панічні атаки
є дефіцит жирів в раціоні
якщо людина веган, сироїд або вегетаріанець, то таким людям потрібно включити в раціон такі види продуктів і кокосове масло зовсім не буде шкідливим, а дуже навіть корисним.
Кому-то потрібно додати продукти тваринного походження в раціон, а кому-то прибрати! Теж саме з молочкою і глютеном. Кому можна, а кому-то потрібно їх виключити. Ось овочів, фруктів і зелені не вистачає майже нікому, звідси проблеми з кишечником і жовчним міхуром. Пробуйте, експериментуйте з новими продуктами і дивіться на реакцію свого організму, все дуже індивідуально.