Алтайські фахівці розповіли про правила вибору соняшникової олії

Навіть не дивлячись на маркування, висновок про властивості рафінованої та нерафінованої соняшникової олії споживач може зробити відразу за кількома непрямими ознаками. Будь-який покупець підвищить свої шанси на вибір дійсно якісного товару, дотримуючи прості правила.

Шукайте масло в темних місцях. Вибираючи соняшникову олію в магазині, необхідно звернути увагу на те, в якому місці воно зберігається: під впливом будь-якого світла складу масла швидко псується і воно втрачає свої корисні властивості. Чим темніше вітрина, на якій в магазині коштує масло, тим краще. Уважно дивіться на термін придатності. Звертати увагу на термін придатності продуктів потрібно завжди, а у випадку з соняшниковою олією дату виготовлення варто приділяти особливу увагу. Чим ближче масло до закінчення терміну придатності, тим вище показник його перекисного числа, який впливає на окислюваність продукту. Зверніть увагу на ступінь чистоти продукту. Помутнілого масло — ознака псування рафінованої продукту, від такої покупки краще відмовитися. Оцініть колір продукту. Гарне рафінована олія, швидше за все, буде мати світлий колір. Зберігайте масло правильно. Будинки приберіть пляшку олії в темне прохолодне місце (наприклад, в холодильник). Оптимальна температура зберігання соняшникової олії — від +5 до +20 °С. Не забудьте подивитися та термін зберігання продукту.

Тим не менш, гарантовано вибрати дійсно високоякісний продукт можна тільки за допомогою досліджень.

Звертаємо Вашу увагу, що ФГБУ «Центральна науково-виробнича ветеринарна радіологічна лабораторія» є установою, що мають відповідну акредитацію, на виконання досліджень харчових продуктів на показники якості та безпеки.