Овочі, здатні продовжити молодість

Краса і молодість безсумнівно, перегукується з раціоном харчування людини. Те, що ми вживаємо в їжу будує нас самих, відповідає за внутрішні процеси і відбивається на зовнішньому вигляді. За словами Анжеліки Дюваль, лікаря-дієтолога, існують продукти, які здатні зробити привабливішим і зберегти молодість.

Буряк. Буряк, це овоч, що дає молодість і красу. Вона є антиоксидантом і уповільнює процеси старіння. Вживати її можна в сирому, вареному і запеченому вигляді, так як при термічній обробці її корисні властивості залишаються. Буряк має речовинами, які звужують пори, тому в косметології вона хороша як натуральна маска для обличчя. Також вона нормалізує роботу кишечника і позбавляє від алергії. Буряк здатна налагодити гормональний фон, завдяки вмісту в ній бору. А бетаїн, що входить до складу буряків, допомагає організму краще засвоїти тваринний білок і сприяє схудненню. Включивши буряк в свій щоденний раціон, ви позбудетеся від токсинів, шлаків, зайвих кілограмів і передчасного старіння.

Гарбуз. Гарбуз є переможцем за вмістом заліза. Вона містить велику кількість білків у своєму складі. В ній у п’ять разів більше каротину, ніж у моркві, який робить шкіру, нігті і волосся здоровими, нервову систему спокійною, а зір гострий.

Кабачок. При вживанні кабачка, в організмі зв’язуються і виводяться шкідливі речовини. Він дає насичення не будучи важкою їжею, що робить його ідеальним овочем під час дієт. Наявні в складі кабачка вітаміни С і А, сприяють виробленню колагену, за рахунок чого шкіра стає пружною і омолоджується.

Ріпа. Ріпа є джерелом бурштинової кислоти, яка володіє тонізуючими і омолоджують властивостями. Також ріпа має загальнозміцнюючу і відновлюючою дією. Ріпа містить сульфорафан, речовина, що захищає від ракових захворювань. А що міститься в ній кальцій, благотворно впливає на кістки, зуби і згортання крові.