Косметика з молочною кислотою: чому її варто використовувати

Молочна кислота належить до класу альфа-гидрокислот, з чого виростає її основна функція — відлущування шкіри. На відміну від своїх побратимів вона володіє більш м’яким дією, тому пілінг за допомогою молочної кислоти підходить і власницям чутливої шкіри. Правда, варто бути обережнішими та завжди звертати увагу на концентрацію компонента в складі косметики, щоб вона відповідала нормам безпеки і не завдала шкоди шкірі, порушивши захисний бар’єр і метаболічні функції.

Молочна кислота в правильній концентрації допомагає відлущити мертві клітини епідермісу і стимулює утворення нових клітин, що в результаті веде до оновленої гладкою і м’якою шкірі. Інша функція, яка відрізняє молочну кислоту від інших представників класу — зволоження. Молочна кислота збільшує синтез гіалуронової кислоти, а це відомий природний зволожувач нашої шкіри, і відновлює ліпідний бар’єр, який допомагає уникнути втрату вологи.

Важливим критерієм при виборі косметики для багатьох жінок є можливість косметичних компонентів протистояти віковим змінам. За рахунок того, що молочна кислота запускає процес утворення нових клітин та покращує діяльність фібробластів, шкіра стає більш гладкою і пружною, а зморшки розгладжуються. Не менш корисна функція молочної кислоти — відбілювання шкіри. Це відбувається, по-перше, за рахунок відлущування, а по-друге, за рахунок блокування меланіну, який і веде до утворення пігментних плям і інших дефектів на нашій шкірі.

У цілому цей компонент може вирішити безліч проблем, але ніколи не варто забувати про обережність під час застосування. Відомо, що молочна кислота робить нашу шкіру більш сприйнятливою до ультрафіолетового випромінювання, тому після її використання завжди потрібно наносити кошти з захисним фактором SPF. Ними, по-хорошому, потрібно користуватися завжди, щоб уникнути пошкоджень і утворення пігментних плям. Також, не забувайте про безпечне концентрації молочної кислоти, і для перших дослідів з цим компонентом використовуйте засоби, де вона не перевищує 10%. Це дозволить зрозуміти, як шкіра реагує на молочну кислоту, і дасть їй можливість звикнути до нового інгредієнта.