Чому коричневий рис корисніше білого?

Фахівці в області харчування наполягають на тому, що кожна людина з міркувань турботи про своє здоров’я повинен замінити білий рис на коричневий. Ці сорти рису відрізняються не тільки кольором, це різні по харчовій цінності продукти. Коричневий рис нерафінований, натуральний, тому він і краще білого рису. Дізнайся, що буде, якщо ти перейдеш на вживання коричневого рису.

Запобігання небезпечних захворювань

Близько 14% від складу коричневого рису припадає на харчове волокно, яке необхідно для здоров’я. Завдяки цьому коричневий рис запобігає різні захворювання, у тому числі хвороби серця і судин, рак товстої кишки, рак молочної залози.

Високий вміст харчового волокна сприяє нормалізації травлення.

Підтримання ваги

Коричневий рис не піддавався обробці, тому в ньому менше вуглеводів, ніж у білому рисі. Це цільне зерно, вживання якого сприяє схудненню і допомагає утримувати нормальну вагу. Вживання коричневого рису робить тебе активним на цілий день.

Внесок у здоров’я кісток

У коричневому рисі міститься багато магнію, цей мінерал необхідний для зниження запалення в суглобах і зміцнення кісток. Для того, щоб не страждати від дефіциту магнію, вживай коричневий рис як мінімум двічі в тиждень. Це допоможе запобігти артрит та інші захворювання опорно-рухового апарату.

Зниження рівня холестерину

Відомо, що присутні в коричневому рисі жири сприяють зниженню рівня ” поганого холестерину. Він також сприяє підвищенню хорошого холестерину ЛПВЩ, в тандемі ці дві дії знижують ризик захворювань серця і судин.

Блок схожі статті

Здорове волосся та шкіра

Крім магнію в коричневому рисі присутній цинк, цілий 1,2 мг на склянку продукту. Цинк блокує запалення, покращує стан шкіри і волосся, запобігає появі прищів на шкірі. Завдяки цинку в складі коричневий рис володіє протизапальними функціями, він запобігає такі небезпечні захворювання, як астма.

Внесок у здоров’я зубів

Коричневий рис і інші цілісні зерна корисні для здоров’я порожнини рота. Щоденне вживання коричневого рису можна розглядати в якості профілактики проблем з зубами і хвороб ясен.